Fordøjelsessystemet

Hos JP Fysio beskæftiger vi os ikke kun med problemer i bevægeapparatet (muskel-skelet-systemet).

Dårlig fordøjelse

Som osteopatstuderende er vi uddannede i organsystemet, da det er et ”helkrops-speciale”.
Det betyder, at vi er teoretisk og praktisk eksamineret i anatomi, patologi, klinisk undersøgelse samt manuel behandling af det totale organsystem.

Vi ser derfor mange patienter med problemer i bl.a. fordøjelsessystemet, som skyldes mange forskellige årsager.

Mange lider af komplikationer efter operationer i enten tyktarm, tyndtarm eller endetarm. Dette skyldes i mange tilfælde arvæv- og adhærancedannelser (sammenklistninger), som kan give vedvarende smerter og funktionsforstyrrelser.

Det samme kan gøre sig gældende hos patienter med kroniske inflammatoriske tarmsygdomme (Morbus Crohn og Colitis ulcerosa). Her findes der både aktive og passive faser, hvor vi i de passive faser har gode muligheder for manuel behandling af tarmsystemet.

Hertil har mange oplevet at lide af mavesår, og galdesten. Efter alle inflammatoriske processer i kroppen vil der dannes arvæv. Det er vigtigt at behandle mobiliteten (bevægeligheden) af dette arvæv, da et organ har behov for optimal bevægelighed for at udføre sin funktion, fuldstændigt som eksempelvis et knæ.

Det er dog vigtigt at understrege, at man ikke behøver at have lidet af ovenstående sygdomme, for at kunne have funktionsforstyrrelser i fordøjelsessystemet.

Fordøjelsessystemet er her hvor kroppen optager alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler, samt udskiller mange affaldsstoffer. Det er derfor af højeste prioritet, at vores fordøjelse har en god funktion, så vi får produceret den optimale mængde energi til funktioner, samt vævsheling og restitution.

Behandling af dårlig fordøjelse

Hos JP Fysio er vi uddannede i at gennemføre en grundig klinisk manuel undersøgelse af mave/tarmsystemet, samt udelukke alvorligere tilstande som kræver lægelig undersøgelse og behandling. Kan vi ikke udelukke dette under vores undersøgelse, vil vi altid henvise tilbage til egen læge, med et notat, som beskriver vores fund og eventuelle bekymringer.

Vurderer vi, at det er sikkert at fortsætte behandlingen har vi forskellige fokuspunkter. Overordnet er funktionen af vores mave/tarmkanal styret af de automatiske dele af vores nervesystem. Dette indebærer det sympatiske-, parasympatiske og enteriske nervesystem. De forskellige dele af disse systemer findes i specifikke områder af vores krop, hvorfor vi vil forsøge at afbalancere netop disse områder.

Herudover vil der være fokus på den lokale mekaniske bevægelighed (arvæv), samt vores centralnervesystem (generel fysisk aktivitet, søvn og eventuelle kosttilskud).

Herunder findes en liste over typiske tilstande, som patienter opsøger os med. Listen er dog på ingen måde udtømmende.

Kontakt klinikken enten pr. telefon, mail eller bestil tid direkte online via vores hjemmeside.

Vi glæder os til at tage mod dig, og gennemføre en professionel og kompetent undersøgelse og behandling.

Bestil tid allerede i dag

Du er altid velkommen til at bestille en tid og kontakte os, hvis du har smerter uden at kunne finde en løsning på problemet. Vi står klar til at hjælpe dig med at blive smertefri.