Osteopat i Værløse

Osteopati er et speciale i manuel medicin.

Osteopati hos JP Fysio

Osteopati er et speciale i manuel medicin, som oprindeligt er udviklet af Dr. Andrew Taylor Still (1828 – 1917) i USA.

I USA er osteopati et lægeligt speciale, og der opnås titlen ”Doctor of Osteopathic Medicine, DO”, som er på lige fod med titlen ”Doctor of Medicine, MD”.

I Danmark, og store dele af Europa, er osteopati et paramedicinsk speciale.
Langt de fleste osteopater er uddannede og autoriserede fysioterapeuter, som efterfølgende har studeret i 4-5 år på overbyggende uddannelse ved et udenlandsk universitet- og eller akademi.

Den unikke tilgang i den osteopatiske undersøgelse og behandling er det holistiske menneskesyn, og derved integrationen af hele kroppens overordnede systemer, herunder: Muskelskeletsystemet, nervesystemet og organsystemet.

Da osteopati er en medicinsk videnskab, er det teoretiske grundlag baseret på traditionelle medicinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanik, sygdomslære, embryologi og neurologi.

Du vil derfor opleve en grundig og dybdegående undersøgelse af hele kroppen, og efterfølgende behandling som ikke kun fokuseres omkring det problemgivende / smertefulde område.

Det overordnede formål med osteopatisk behandling er at genskabe balancen i kroppen, og derved optimere funktions- og helingsevnen.

Selve behandlingen består af manuelle teknikker, herunder: Ledmanipulation- og mobilisering, myofascielle teknikker, muskel-energi-teknikker, ”positional-releases” og rådgivning.

Behandlingen individualiseres altid og tilpasses derfor det enkelte menneske. Herunder ses typiske tilstande, hvor osteopati ofte har en stor effekt. Listen er ikke udfyldende – kontakt derfor klinikken hvis du er i tvivl om, hvorvidt behandling kan hjælpe dig.

Bestil tid allerede i dag

Du er altid velkommen til at bestille en tid og kontakte os, hvis du har smerter uden at kunne finde en løsning på problemet. Vi står klar til at hjælpe dig med at blive smertefri.