Fod- og ankelsmerter

Vi glæder os til at tage mod på klinikken, og yde en professionel og kompetent undersøgelse og behandling.

Fod- og ankelsmerter

Vores fod og ankel, er den første kontakt vi har med underlaget, som opretgående art på to ben. Det betyder, at alt kraft vi tilfører underlaget ved gang, ligeledes kommer tilbage gennem vores krop (Newtons 3. lov).

Vejer vi eksempelvis 80 kg, vil vi som minimum blive udsat for samme ”modsatrettede kraft” ved hvert enkelt skridt vi tager i løbet af en dag. Dette er afhængigt af hastigheden vi bevæger os med, og belastningen kan derfor være meget højere. Går vi de anbefalede 10.000 daglige skridt, bliver det til et kæmpe tal.

Det er derfor vigtigt, at vores fod og ankel har den optimale funktion, så belastningen kan forplante sig jævnt gennem alle ledforbindelser i vores krop. Derfor har vi hos JP Fysio altid fokus på dette område, næsten uanset hvilken problematik du henvender dig med.

Selve anklen er en kompliceret biomekanisk enhed, som består af to led. Det øverste led findes mellem fodgaflen og rullebenet, mens det nederste udgøres af samspillet mellem rullebenet og hælbenet.

Foden inddeles i forfod, midtfod og bagfod. Forfoden indeholder de 5 lange tynde tørknogler og 14 yderstykker (tæer), mens midtfoden indeholder de 5 fodrodsknogler. Endeligt udgøres bagfoden af rullebenet og hælbenet, som også indgår i de to ankelled.

Hertil kommer der selvfølgelig mange muskler, sener, ledbånd, nerver og blodkar, som alle andre steder i kroppen.

Problemer i dette område kan give både lokale smerter/begrænsninger, men i forbindelse med ovenstående tekst eksempelvis også lændesmerter, problemer med nakken og hovedpine.

Herunder opstilles en liste over typiske tilstande vi ser på klinikken, men den er ikke udtømmende.

Kontakt klinikken pr. telefon, mail eller bestil tid direkte online via vores hjemmeside.

Vi glæder os til at tage mod på klinikken, og yde en professionel og kompetent undersøgelse og behandling.

Bestil tid allerede i dag

Du er altid velkommen til at bestille en tid og kontakte os, hvis du har smerter uden at kunne finde en løsning på problemet. Vi står klar til at hjælpe dig med at blive smertefri.